НачалоНовини 2024/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

14.06.2024 - Ръководството на ИАГ се срещна с делегация лесовъди от Република Полша

Ръководството и експерти от Изпълнителната агенция по горите се срещнаха с  лесовъди от Република Полша, които са на посещение в България. Инж. Стоян Тошев, изпълнителен директор на ИАГ благодари на полските лесовъди за възможността за споделяне на опит и добри практики в управлението на горите. Той поздрави гостите и по повод сто годишния юбилей от създаването на полските „Държавни гори“.  

Полската делегация беше водена от Негово превъзходителство г-н Мачей Шимански –посланик на Рeпублика Полша в България. Участниците в срещата се запознаха със структурите на управление, състоянието, стопанисването и опазването на горските територии, планирането и финансирането на дейностите, предизвикателствата и задачите, които стоят пред двете страни. Лесовъдите обсъдиха и обмениха опит по въпроси, свързани с националната горска инвентаризация, борбата с горските пожари, управлението и опазването на горите, работата с обществеността и с подрастващите по методите на горската педагогика.

И двете страни изказаха задоволството си от срещата и ползотворните дискусии.  Участниците в събитието изразиха увереността си, че това първо събитие ще прерасне в трайно и добро сътрудничество между професионалистите в горите на двете европейски страни.