НачалоНовини 2023/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

02.05.2023 - Преглед на паднали рога от благороден елен се проведе традиционно в ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“

Повече от десет държавни ловни стопанства взеха участие в осмото издание на традиционната изложба на паднали рога, която се проведе на територията на Държавно ловно стопанство "Воден-Ири Хисар", СЦДП. Интересът към събитието с всяка изминала година расте като сред участниците в тазгодишното представяне за първи път имаше представители на ловни сдружения и дивечовъдни участници. Изпълнителният директор на ИАГ, инж. Стоян Тошев поздрави организаторите и участниците на събитието като подчерта изключителното му значение за развитието на популацията и нейното регулиране. "Това, което виждаме тук е знак за това, което съществува в ловните територии, както и основа за анализи, изводи, тенденции, допълни инж. Тошев като подчерта, че изложението е плод на  дългогодишния труд на ловни експерти и техните усилия. 

Гости на събитието бяха представители на Министерство на земеделието, областните управители на Силистра, Габрово и Разград, кметове на общини в района на ТП ДЛС „Воден-Ири Хисар“, представители на научните среди от Лесотехническия университет,  Република Сърбия и Северна Македония, директори на ловни и горски стопанства.

Ловните експерти определят  участието на все повече ловни стопанства и присъствието на видни ловни деятели и експерти, включително от съседни държави  като доказателство и висока оценка на значението на инициативата.