НачалоНовини 2022/12Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.12.2022 - Денят на доброволеца беше отбелязан в дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“

Плакети и благодарствени писма за направеното през годината получиха най-активните доброволци, представители на частния сектор, неправителствени организации и институции. Инициативата се провежда за поредна година, за да бъде изразено признание към хората, които с труда си допринасят Паркът да има приветливи пътеки, достъпни и безопасни съоръжения, места за обучение и забавление на деца и ученици, а също да бъде подкрепено детското творчество. 

За дългогодишната си работа като доброволци в парка и за табелите, указващи ключови маршрути благодарности получиха Добромир Драев от Скаутския клуб в Шумен и Красимир Атанасов. Младите хора споделиха идеите, които имат за да бъде подобрена инфраструктурата в Парка. 

За почистване на пътеки и ремонти отличени бяха доброволците: Цветомир Генчев, Добромир Василев, Пламен Тодоров, учениците-стажанти от СУ „Тр. Симеонов и младежите от клуб „АлДоРа“. Отбелязан беше приноса на фондация „Подобри“ и Младежки съвет Шумен за обновяване на дендрологичната пътека, на Ротари клуб Шумен – за създаване на Пътека на прилепите. За реализираните през годината множество партньорски инициативи благодарности бяха отправени към ръководствата на СУ „Панайот Волов“, РИОСВ Шумен и Центъра за рехабилитация на хора със зрителни увреждания. 

За подкрепата при обновяването на парковата инфраструктура беше отбелязана заслугата на ръководството на Община Шумен и на Североизточното държавно предприятие, а за подпомагане на националния конкурс „Природата - моето вдъхновение“ признание получи финансовата институция „Изи кредит“.