НачалоНовини 2020/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

02.09.2020 - В рамките на няколко часа горските служители на РДГ Стара Загора и ДГС Чирпан потушиха пожар на територията на стопанството

Бързата реакция на горски служители на Регионална дирекция по горите Стара Загора,  Държавно горско стопанство Чирпан и ПБЗН не позволи разрастване на възникналия днес около 13.00 часа пожар на територията на стопанството. Огънят е засегнал площ от около 140 дка, като на места пожарът е прераснал във върхов. 

Друг екип на РДГ Стара Загора заедно със служители на ДГС Стара Загора в момента гасят пожар на територията на горското стопанството, землище Остра могила. Засегнато е низово широколистно насаждение на площ от около 50 дка.

Днес бяха локализирани и двата големи пожара на територията на област Хасково. Пожарът край с. Александрово е обхванал почти 270 дка широколистни общински гори и 50 дка държавна горска територия. 

Пожарът на територията на Държавно горско стопанство Свиленград е обхванал низово 250 дка широколистни насаждения и 70 дка иглолистни култури общинска собственост, засегнати върхово. 

На терен остават да дежурят екипи на регионалните дирекции по горите и горски стопанства по места.