НачалоНовини 2024/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

12.02.2024 - Екип на РДГ Берковица задържа група роми с шест каруци незаконна дървесина

Екип на Регионална дирекция по горите - Берковица задържа група роми по време на транспорт на шест каруци, натоварени с незаконна дървесина. Нарушението е разкрито при акция на горските служители през вчерашния ден, в район с висока концентрация на нарушения между селата Безденица и Долно Церовене, община Монтана. 

Бракониерската проява е санкционирана с 10 акта за добив и превоз на незаконна дървесина. Конфискувани са шестте каруци с незаконната дървесина, както и четири броя моторни триони.   

Припомняме, че в началото на изминалата седмица по време на друга проверка, в местността ''Палековото'', община Монтана, отново на място бяха заловени нарушители, в момент на товарене на незаконно добита дървесина. Проверяващите съставили два акта за нарушения на Закона за горите. Конфискувани са две каруци и незаконната дървесина.

За изминалия седем дневен период при проверка на действащо сечище на територията на Държавно горско стопанство - Белоградчик беше глобен и лицензиран лесовъд на дърводобивна фирма. Проверките в района продължават.