НачалоНовини 2023/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

07.04.2023 - РДГ-Пазарджик отбелязва Седмица на гората заедно с малчуганите от ДГ ”Здравец” и Регионалната библиотека

За втора поредна година служителите от Регионална дирекция по горите – Пазарджик отбелязват седмицата на гората съвместно с деца от Детска градина „Здравец“. Мероприятието се проведе в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ град Пазарджик.

Малките приятели от втора и четвърта група поздравиха всички служители, инспектори и лесовъди от системата на горите с много песни, танци и стихотворения. 

Директорът на РДГ-Пазарджик инж. Владимир Влахов разказа на присъстващите историята на Седмицата на гората, която в началото се е отбелязвала като Празник на залесяването. Тази година тя се провежда за 98 път под мотото „Довери се на лесовъда“.

„С идеята да представим на децата и гостите на събитието, че когато човек е отдаден на работата си и отговорно изпълнява служебните си задължения, той бива награден за това“, сподели инж. Влахов, връчвайки плакет на избрания за служител по контрола и опазването на горските територии на главен специалист „Горски инспектор“ – Юри Юруков.

Областния управител на град Пазарджик Трендафил Величков удостои със  специална грамота инж. Влахов за проявен висок професионализъм на ръководството и служителите.

Горските специалисти чрез забавни игри запознаха малчуганите с професията на горския инспектор, както и с помощните среща, които използват при залавянето на нарушители. Всички деца получиха подаръци направени от дърво, както и лакомства.

 

По традиция накрая всички заедно засадиха фиданки пред библиотеката и в детската градина, а най-интересното преживяване за децата беше възможността да се докоснат до автомобилите на горските инспекторите и да пуснат сигналните лампи и звуковите системи.