НачалоНовини 2023/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

07.04.2023 - Лесовъдите от РДГ-Ловеч и ЛЗС-София обясниха на учениците от Ловеч защо трябва да се доверят на тяхната преценка

Горските експерти от Регионална дирекция по горите - Ловеч и Лесозащитна станция - София  отбелязаха своя професионален празник – Седмицата на гората, като гостуваха на учениците от втори клас на Начално училище „Васил Левски“ гр. Ловеч. 

Със занимателна игра децата разсъждаваха върху това, кои човешки дейности и природни явления са полезни за гората, и кои  - не. Узнаха за професията на лесовъда, както и защо трябва да се доверяват на неговата преценка за необходимите дейности, които водят до подобряване състоянието на дърветата и горите, без които живота на земята би бил невъзможен. След това учениците си изработиха рамка, покрита с горски листа, с която да си направят снимки, и когато я погледнат да си спомнят за този ден, за срещата им с лесовъдите, и тяхната трудна и отговорна професия. В края на празника всички заедно засадиха в двора на училището смърчово дърво, в чест на гората и нейния празник.