НачалоНовини 2023/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

07.04.2023 - Лесовъдски игри във варненски детски градини

Горски служители от Регионална дирекция по горите - Варна стартираха Седмица на гората със забавни горски игри във варненски детски градини. Те посетиха в два последователни дни Детските градини „Моряче“ и „Лястовичка“, за да разкажат на децата за дърветата, горските обитатели и за работата на лесовъда. Тяхната цел беше да обогатят познания на малчуганите за гората и природата и да ги ангажират в тяхното опазване. 

В края на уроците лесовъдите от Дирекцията, учителите и децата от ДГ „Моряче“ засадиха фиданка от обикновена ела, а на следващия ден заедно със специалисти от Държавно горско стопанство – Варна в „Лястовичка“ фиданки от червен дъб и японски чашкодрян.

На 06.04.2023 г. служители на РДГ-Варна и Дирекция на Природен парк „Златни пясъци“ съвместно засадиха фиданки от бяла бреза в дворното място на Посетителско-информационния център и административна сграда на парка.

Директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Тодор Гичев проведе среща с ветерани-пенсионери, работили в района на дейност на дирекцията.