НачалоНовини 2023/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.04.2023 - Ученици и експерти от РДГ-Кюстендил създадоха „Училищна гора“

„Училищна гора“, посветена на 120 годишнината на  ОУ“ Св. Иван Рилски“ град Перник бе създадена от експерти от Регионална дирекция по горите - Кюстендил и ученици от училището. Инициативата се проведе по повод Седмица на гората, като бяха залесени фиданки от ясен, явор, бреза и златен дъжд.  Броят им е 38, колкото са паралелките в училището. По време на мероприятието горските инспектори разказаха на децата какво е необходимо  за отглеждането и опазването на различните дървесни видове.

На всеки клас бяха подарени футболни и волейболни топки, и комплекти федербал, подсигурени от Югозападно държавно предприятие град Благоевград.

Горските инспектори от РДГ Кюстендил, изнесено звено град Дупница, посетиха Детска градина „Слънце“, Дупница. В двора на детската градина горските експерти разказаха на малчуганите как се засаждат дървета и какво е необходимо за тяхното отглеждане. С помощта на децата бяха засадени фиданки от бряст. На всички групи в градината бяха подарени топки за игра и дървени къщички.

Инициативите в детски градини и училища се превръщат в традиция за екипа на Дирекцията и целят да спомогнат за възпитанието на подрастващите в създаването, отглеждането и опазването на гората и природата.