НачалоНовини 2023/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

01.02.2023 - Пореден случай на нерегламентирано ловуване, както и съхранение на незаконна дървесина установи екип на Изпълнителна агенция по горите

Пореден случай на нерегламентирано ловуване установи днес екип на Изпълнителна агенция по горите. Горските служители са засекли в землището на с. Български извор джип с две лица и ловни кучета. На проверяващите не е представено разрешително за лов. Установено е, че лицата са с ловни пушки, едната от които незаконна.  Своевременно е потърсено съдействие от органите на МВР, като незаконното оръжие е задържано.

През днешния ден екипът горски инспектори от ИАГ, съвместно с експерти от РДГ - Ловеч и служители от МВР са извършили и проверки в обхвата на дейност на РДГ – Ловеч. За установени нарушения са съставени 6 акта за съхранение на дървесина без контролна марка и превозен билет в с. Малка Желязна.

Борбата с нерегламентираните дейности в горските територии е основен приоритети на ИАГ, като ежедневно служителите извършват контрол по опазване на горските територии. Нарушителите се санкционират, съгласно разпоредбите на горското и ловно законодателство.