НачалоНовини 2021/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.08.2021 - Горски служители от ИАГ съставиха 2 акта за нарушения по Закона за горите

Служители от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) и горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) - Благоевград съставиха 2 акта за установени административни нарушения по Закона за горите (ЗГ) и задържаха 3 пространствени кубически метра дърва за огрев от бял бор. Нарушенията са констатирани при извършването на инициирана проверка от ИАГ през вчерашния ден на транспортни средства, превозващи дървен материал в района на Държавно горско стопанство (ДГС) – Ихтиман и в териториалния обхват на РДГ - Пазарджик. В акцията участие взеха инж. Филип Ковашки – зам. изпълнителен директор на ИАГ и експерти от Агенцията в присъствието на медии. 

В рамките на деня са проверени 14 товарни превозни средства и 7 склада за преработка и търговия на дървен материал. 

На магистрала Тракия в района на ДГС-Ихтиман инспектиращите спират камион, транспортиращ дървен материал от склад за продажба на дърва за проверка. Установява се, че от общото количество на експедираната дървесина 3 пространствени кубически метра не са маркирани в изпълнение на нормативната уредба, според която 30% от общия й обем трябва да е маркиран с производствена марка, както и секциите с диаметър от 20 см. Изготвен е констативен протокол с предписание РДГ-София да състави акт за установено административно нарушение по ЗГ на шофьора на камиона. Дървесината е задържана.

В района на град Велинград е съставен констативен протокол и акт на шофьор на камион, превозващ дървен материал за нефункциониращо GPS устройство за позициониране и проследяване.

Проверките с участието на граждани по контрол на дейностите в горските територии продължават.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност