НачалоНовини 2021/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.08.2021 - Горски от Берковица задържаха четири автомобила с незаконна дървесина и без регистрационни номера при среднощна акция

Екип на Регионална дирекция по горите-Берковица  задържа четири автомобила, натоварени с незаконна дървесина в землището на с. Борован, местността Мара Врачанка, рано тази сутрин. Среднощната акция е предприета след сигнал за незаконна сеч, подаден късно снощи. Екип от двама горски служители предприемат незабавна проверка. При пристигането си на място откриват автомобилите, натоварени с незаконно добитата дървесина и констатират още дървесина подготвена за транспортиране. При приближаването на служителите към мястото нарушителите ги забелязват и бягат от мястото на нарушението с три автомобила.

Задържани са четири автомобила и общо 32 пр. куб. м незаконно добитата дървесина.

„Става въпрос за системни нарушители, а това е поредния случай, при който автомобилите, с които се извършват нарушения по Закона за горите са с фалшиви регистрационни табели. Обикновено при появата на автомобила на РДГ, нарушителите успяват да избягат и не могат да бъдат идентифицирани“, коментират от дирекцията.