НачалоНовини 2020/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

13.10.2020 - Природните паркове отбелязват европейската „Нощ на прилепите“

Интересни факти за тайнствения живот на прилепите ще научат децата по време на организираните от дирекциите на природните паркове информационни кампании, посветени на европейската „Нощ на прилепите“. Тя е отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес „Европейската нощ на прилепите“ се организира в повече от 30 държави, сред които и България.

Интересни факти за тайнствения живот на прилепите ще научат децата по време на организираните от дирекциите на природните паркове информационни кампании, посветени на европейската „Нощ на прилепите“.  

Експертите са предвидили презентации, изложби, викторини, филми и много образователни игри, които ще провокират интереса на малките природолюбители към тайнствения живот на прилепите. 

Благодарение на дирекцията на ПП „Странджа“ повече от 100 четвъртокласници от Бургас вече надникнаха в скрития свят на тайнствените бозайници. Децата научиха защо прилепите не са опасни, а са полезни и как можем да помогнем за тяхното опазване. С голям интерес учениците се включиха в забавните и познавателни игри, а накрая получиха и много подаръци от парковата дирекция.

Инициативата ще се проведе поетапно през целия месец октомври. 

На 15 октомври от 15 часа пред сградата на Дирекцията на природен парк „Сините камъни“ ще бъде представена изложба за прилепите, презентация и тематичен филм. В специално изградените арт-ателиета децата ще могат да изработят рисунки на различните видове прилепи по подготвени шаблони.   

Експертите от ДПП „Шуменско плато“ са подготвили прожекция на филм за прилепите, както игри на открито и арт работилница. Събитието е предвидено за 29 октомври.