НачалоНовини 2020/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

28.09.2020 - Лесотехническият университет откри тържествено новата академична година

Успешна учебна година на всички преподаватели и студенти! 

Новата академична 2020/2021 година беше открита на тържествена церемония в двора на Лесотехническия университет. Инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите поздрави всички преподаватели и студенти като им пожела успешна година. 

„Вярвам, че името на Лесотехническия университет ще продължи и в бъдеще да се свързва с грижовно съхранени образователни традиции, с високи ценности, с оптимистични перспективи за неговото развитие като авторитетна европейска  академична институция. 

Убеден съм, че постиженията на преподаватели и студенти ще бъдат свидетелство за появата на едно ново поколение от квалифицирани експерти. Вярвам, че Вие ще станете част от процеса на модернизиране на горското стопанство и горска промишленост“, подчерта инж. Маринов в приветствието си към присъстващите. 

Тази година новоприетите студенти, които ще се обучават в редовна и задочна форма в 6-те факултета на ЛТУ са 470 бакалаври и  116 магистри.

Във Факултет “Горско стопанство” на университета през новата учебна година са приети 201 студенти в редовна и задочна форма на обучение за придобиване на бакалавърска и магистърска образователна и квалификационна степен.