НачалоНовини 2019/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

04.04.2019 - Над 1000 фиданки от червен дъб и акация залесиха в Старозагорско

Над 1000 фиданки бяха залесени по случай Седмица на гората в държавна горска територия, в района на Държавно горско стопанство Стара Загора. Традиционно по време на дните на празника, Регионална дирекция по горите Стара Загора организира такова мероприятие, с представители на различни структури и ведомства от областта. Тази година за възобновяването на горска площ, унищожена от пожар, заедно с РДГ и ДГС в акцията взеха участие и служители от Областна и Общинска администрации, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Областна дирекция „Земеделие и гори“, Държавен Фонд Земеделие, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Районен съд, граждани от гр. Стара Загора.

Мероприятието започна с презентация и поздрав към присъстващите от инж. Петър Заяков - директор на РДГ Стара Загора. Със съвместните усилия на ентусиазираните участници, унищожената територия беше залесена с фиданки от червен дъб и акация.  

В дните, непосредствено преди и по време на празника – Седмица на гората, служителите от РДГ Стара Загора проведоха множество и различни мероприятия. Бяха залесени с фиданки от черен бор и три декара площ в парк „Борова гора“ в гр. Стара Загора, с активното участие на ученици от 12-ти клас на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия и представители на неправителствени организации.