НачалоНовини 2019/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.04.2019 - Ученици от професионалните горски гимназии представиха свои изделия в Деня на отворените врати

Най-изявените професионални гимназии по горско стопанство и дървопреработваща промишленост представиха свои изделия от дърво, пластики и дърворезби на изложба в МЗХГ. Форумът се организира по повод Деня на отворените врати, който е част от програмата на Седмица на гората 2019. 

В изложението взеха участие представители на пет професионални гимназии – Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ – град Тетевен, Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ – град Велинград, Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“ – град Банско, Професионална гимназия по дървообработване „Иван Вазов“ – град Велинград, Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА – град София. 

С благодарност за активното им участие и проявено творчество, всички ученици бяха отличени с грамоти, а училищата получиха и поощрителни парични награди, осигурени от Югозападно държавно предприятие.

След събитието младите хора имаха възможност да се срещнат с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите, инж. Мирослав Джупаров, който поздрави децата за избора на гимназия, който са направили. „Работата, свързана със стопанисването на горите е изключително отговорна и е важно да има млади, подготвени и квалифицирани кадри. Затова разчитаме именно на професионалните училища“. 

Паралелно с произведенията на учениците, гражданите посетили министерството, имаха възможност да разгледат подредени пана, представящи 140-годишната история на горската служба, както и отличени на конкурси в цялата страна детски рисунки.