НачалоНовини 2019/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

02.04.2019 - Инж. Мирослав Джупаров участва в награждаването на най-добрите лесовъди от Пловдивския регион

Най-новото териториално поделение на ЮЗДП – “Държавно ловно стопанство Кричим“ беше представено днес по време на регионалното честване на Седмицата на гората в Пловдивска област. 

„ДЛС Кричим“ се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски и включва общо 24 имота с различна площ. На територията се намират сгради, паметници на културата - дворецът "Кричим" и "Австрийската къща", които са със статут на недвижимо културно наследство. Ловният парк заема площ от 200 ха и представлява огромно природно богатство, обитавано от елени лопатари, муфлони, сърни, диви свине и фазани.

„Мястото, където се открива ловното стопанство е изпълнено с енергията на история, култура и природа, която сме длъжни да съхраним и възродим. Важно е за паметта на идните поколения“, каза в приветствието си инж. Мирослава Велинова, директор на новото ловно стопанство. 

Събитието се проведе съвместно с Регионална дирекция по горите – Пловдив. Инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП, изпълнителният директор на ИАГ, инж. Мирослав Джупаров и инж. Мирослав Димитров, директор на РДГ Пловдив връчиха наградите за 2018 година „Лесовъд на годината“ и „Служител по контрола“ за Пловдивския регион. 

По време на празника беше извършено символично разселване на колхидски фазани.