НачалоНовини 2019/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.02.2019 - Масови проверки през почивните дни на територията на РДГ - Пловдив

На 9 и 10 февруари 2019 г. горски инспектори от Регионална дирекция по горите Пловдив съвместно с органите на МВР и екипи от Сектор „Специализирани полицейски сили” Пловдив, извършиха масирани проверки по спазване разпоредбите на Закона за горите. Акцията се проведе на територията на с. Йоаким Груево, гр. Стамболийски, с. Куртово конаре и с. Триводици – община Стамболийски, с. Долна махала, с. Бегово, с. Дълго поле – Община Калояново, с. Христо Даново – Община Карлово. Проверени са 123 частни имота. Съставени са 7 акта за установени нарушения на Закона за горите за съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина.

През изминалата седмица са установени още две нарушения за транспортиране и съхранение на незаконно добита дървесина.

Задържани са общо 26 куб. м дърва за огрев от дъб, бук, бряст, топола и върба, както и едно полуремарке. Преписките са изпратени в Районна прокуратура.

В землището на с. Отец Паисиево, Община Калояново е констатирана незаконна сеч от неизвестен извършител в гори частна собственост. Пъновете на отсечените дървета са измерени и маркирани с червена боя. Преписката е изпратена до органите на МВР за разследване и установяване на извършителя.