НачалоНовини 2019/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.02.2019 - 11 акта за два дни са съставили служители от РДГ – София

При извършени проверки на 6 и 7 февруари 2019 г. горските инспектори от Регионална дирекция по горите - София са съставили 11 акта за установени нарушения по Закона за горите. 

Служители на РДГ и Изпълнителна агенция по горите, в землището на с. Радотина, общ. Ботевград са задържали превозно средство, натоварено с 8 пространствени куб. м дърва за огрев от акация, немаркирани и непридружени с превозен билет.

Съвместно със служители на МВР са извършени проверки в с. Душанци, общ. Пирдоп, с. Доганово, общ. Елин Пелин, на териториите на общините Ихтиман и Костинброд за съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина. С участието на представители на Национална агенция за приходите и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури  в община Костинброд са били проверени обекти за преработка и търговия с дървесина, както и водоеми за любителски риболов. 

Актове са съставени на лица за: съхранение на дърва за огрев, немаркирани и без необходимите документи в гр. Златица; извършване на незаконна сеч в землището на с. Чавдар; транспортиране на дървесина с превозно средство, което не е снабдено с устройство за позициониране и проследяване на движението му.

Задържани са общо над 13 кубика дървесина, три моторни превозни средства и един бензиномоторен трион.