НачалоНовини 2018/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

22.03.2018 - Международната изложба „Природа, лов, риболов – 2018“ предизвика интереса на ученици от Пловдивския регион

Международната изложба „Природа, лов, риболов – 2018“ предизвика интереса на деца от среднообразователни училища от Пловдив, Асеновград и Карлово.

По покана на Изпълнителна агенция по горите и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, учениците видяха фазани, яребици и кеклици, поставени специално за тях във волиери. Бяха впечатлени от препарираните животни – благороден елен, сърна, муфлон, дива коза и дива свиня. С увлекателните разкази на експерти по ловно стопанство и прожекцията на научнопопулярини филми, децата се запознаха с част от уникалното богатство на българската природа. Интерес предизвика и музейната сбирка, представяща богатата и славна история на ловното и риболовно движение в България, посветена на 120 годишнината на НЛРС-СЛРБ.

С множество подаръци - образователни брошури, дипляни, лакомства и др., с много впечатления и информация, децата отпътуваха от Международния панаир, а фиданките от атласки кедър, които получиха от ИАГ, с радост  приеха да засадят и да се грижат за тях.