НачалоНовини 2017/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

07.08.2017 - Горски инспектори от РДГ-Стара Загора задържаха 27 кубика незаконна дървесина и над 20 ловни трофеи
Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Стара Загора задържаха незаконна дървесина и ловни трофеи в село Дълбоки, община Стара Загора в петък след обяд. Нарушенията са констатирани при съвместна проверка с МВР гр. Стара Загора и РИОСВ-Стара Загора за спазване на нормативната уредба по Закона за горите. 
Проверяващите органи спират микробус, собственост на жител от село Дълбоки, транспортиращ 5 кубически метра нарязани дърва за огрев,  немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет.  
Инспектиращите установяват, че лицето съхранява в частния си двор  още 22 куб. м. незаконно добити дърва отново немаркирани и без превозен билет. В стопанска постройка в двора се отглеждат 2 благородни елени, 2 кошути и един приплод и 1 елен лопатар без документи за произход, откриват инспекторите. Елените видимо са свикнали със стопанина на двора и се държат като домашни животни. 
Намерени са и 9 трофея от благороден елен, 9 трофея от сръндак, трофеи от дива свиня и други трофеи от дивеч в дома на нарушителя. 
За откритите незаконни дърва е образувано досъдебно производство.
Откритите трофеи са задържани от инспекторите на РДГ-Стара Загора и е съставен акт за установено административно нарушение.
За елените съвместно с представителя на РИОСВ е съставен съвместен констативен протокол с разпореждане да се представи документ за произхода на животните в срок до 14.08.2017 год.
Работата по случая продължава.